skip to Main Content

Πως μπορεί να μας βοηθήσει το Focusing

Το Focusing μπορεί να μας διδάξει πώς :

 • να έλθουμε σε επαφή με βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής μας και έτσι να γνωρίσουμε τί πραγματικά αισθανόμαστε και τι πραγματικά θέλουμε.
 • να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε όπως αληθινά είναι.
 • ν' αποκτήσουμε, ή και να βελτιώσουμε, τη σχέση μας με το σώμα μας.
 • να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις, μ' εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την κρίση μας και την αξιολογική μας ικανότητα.
 • να μετατρέψουμε την αυτοκριτική και την ασάφεια των "μηνυμάτων" μας, όσον αφορά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, σε ισχυρούς συμμάχους.
 • να βιώσουμε ηρεμία, δυναμισμό και απόλαυση της ζωής

Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με την θεραπεία μας και έτσι αυξήσει την αποτελεσματικότητά της

Τηλ. +30 210 6459459 - e-mail: focusinghellas@yahoo.com - User:
Όψεις του Focusing – 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Focusing – Λουτράκι, Ελλάδα

Όψεις του Focusing – 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Focusing – Λουτράκι, Ελλάδα

European Focusing Association Conference 2018

2η Ανακοίνωση

H Ευρωπαϊκή Εταιρεία Focusing (ΕΕF – EFA) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετέχετε
the στο πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Focusing

Facets of Focusing (Όψεις του Focusing)

Μάιος 10-14, 2018

Λουτράκι, Ελλάδα

efa2018.weebly.com

Ξενοδοχείο Pappas

Αυτό, το πρώτο μας Ευρωπαϊκό συνέδριο, θα μας δώσει την ευκαιρία να συναντηθούμε για να τιμήσουμε τη ζωή και το έργο Eugene Gendlin και για να συναντήσουμε βιωματικά κάποιες από τις πολλές ‘Όψεις του Focusing’.

Σας προσκαλούμε, οποιοδήποτε και να είναι το υπόβαθρό σας σε σχέση με το Focusing – αν είστε σχετικά αρχάριοι, εκπαιδευτές Focusing, θεραπευτές – να πάρετε μέρος, να ‘εστιαστείτε’ μαζί μας, και να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση σας στο όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο του Λουτρακίου.

Στόχος μας είναι να συμπεριλάβουμε όλες τις ‘όψεις’. Ίσως να εμπνέεστε από το πώς το Focusing μπορεί να ‘διαθλαστεί’ μέσα στις διαφορετικές πλευρές της ζωής μας. Ίσως να είστε σχετικά νέοι στο χώρο του Focusing και να επιθυμείτε να γνωρίσετε το πώς μπορεί να διδαχθεί και να εφαρμοστεί σε ένα επίπεδο βασικό. Πιθανόν να θέλετε να εξερευνήσετε το πώς το Focusing είναι δυνατόν να γίνει μια δύναμη αλλαγής σε περιοχές όπως η πολιτική, η τέχνη ή η κοινωνική εργασία. Ίσως θα θέλατε να στοχαστείτε σχετικά με το πώς μπορεί να αρτιωθεί εντός της πρακτικής διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων ή εντός άλλων επαγγελματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το Coaching. Πιθανόν να επιθυμείτε να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας σχετικά με τα φιλοσοφικά θεμέλια του Focusing ή την καταγωγή του από την Προσωποκεντρική Προσέγγιση (Person-Centred Approach). Όποιο και αν είναι το επίπεδο του ενδιαφέροντός σας, ελπίζουμε πως μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο, πλούσιο περιβάλλον μάθησης το οποίο θα μας εμπνεύσει.
EFA 2018

Το Πρόγραμμα

Ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου θα σας σταλεί με το Νέο Έτος και θα περιλαμβάνει εργαστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια διαλόγου (πάνελ) – και, φυσικά, χρόνο για Focusing συναντήσεις.

Οι εγγραφές (υποδοχή) στο συνέδριο θα γίνονται μεταξύ 14:00-17:00 την Πέμπτη 10 Μαΐου και οι αναχωρήσεις μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Μαΐου.

Γλώσσα

Επιθυμούμε και να τιμήσουμε τις διαφορετικές ‘όψεις του Focusing’ όσο και να αναγνωρίσουμε τη γλωσσική ποικιλότητα των γλωσσών εντός της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Αν και η γλώσσα του συνεδρίου είναι τα Αγγλικά, ελπίζουμε πως μπορεί να γίνει υπέρβαση των γλωσσικών εμποδίων με τη βοήθεια εθελοντών που θα είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να προσφέρουν μετάφραση για τη δική τους γλωσσική ομάδα.

ΕΕF – EFA

Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στην προαγωγή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Focusing (ΕΕF) (European Focusing Association ή EFA) στην πορεία της προς το μέλλον, όλοι είστε προσκεκλημένοι να λάβετε μέρος στην Γενική Συνέλευση της ΕΕF η οποία θα λάβει χώρα προς το τέλος του συνεδρίου. Θα υπάρξει επίσης χρόνος για Πρότζεκτ της ΕΕF καθώς και για ομάδες ενδιαφερόντων καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Εκδρομές με προαιρετική συμμετοχή

Επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε πως οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιδιαίτερους χώρους αυτού του όμορφου κομματιού της Ελλάδας και, για το λόγο αυτό, (εάν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον) είναι πιθανόν να οργανωθούν εκδρομές με διάρκεια μισής ημέρας για την:
Αργολίδα (Μυκήνες – Επίδαυρος) και/ή Ναύπλιο

 • Η αρχαία πόλη των Μυκηνών (ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και αρχαιολογικός χώρος, γη του βασιλείου του μυθικού Αγαμέμνονα) υπήρξε ένα μεγάλο κέντρο του Ελληνικού πολιτισμού.
 • Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (ένα μνημείο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), ο τόπος γέννησης του γιού του Απόλλωνα, του Ασκληπιού του θεραπευτή, ήταν το περισσότερο τιμημένο θεραπευτικό κέντρο του κλασσικού κόσμου. Η Επίδαυρος είναι ίσως περισσότερο διάσημη για το θέατρό της, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίσματα της κλασσικής Ελλάδας, το οποίο ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται λόγω της εξαίρετης ακουστικής του.
 • Το Ναύπλιο είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της μοντέρνας Ελλάδας με το Βενετσιάνικο κάστρο της (Παλαμήδι) και το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι.

(ή) Πλωτή διαδρομή μέσα από το κανάλι της Κορίνθου

Η συμμετοχή σε αυτές τις εκδρομές είναι προαιρετική και το κόστος για αυτές δεν περιλαμβάνεται στο αντίτιμο συμμετοχής του συνεδρίου. Θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να διατηρήσουμε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας σταλούν αργότερα.

Μια ‘Ελληνική βραδιά’ πολύ πιθανόν να ενσωματωθεί στο Πρόγραμμα.

Εγγραφή

Η εγγραφή χρειάζεται να γίνει σε δύο στάδια.

Πρώτα, χρειάζεται να εγγραφείτε στο συνέδριο, στο Ελληνικό Κέντρο Focusing:

Τιμές Πρώιμης Εγγραφής (Early Bird) (πριν από 31 Ιανουαρίου)

 • Κανονικό αντίτιμο συνεδρίου (πριν από 31 Ιανουαρίου) 200 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.
 • Για Φοιτητές ή Άνεργους (πριν από 31 Ιανουαρίου)*140 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.
 • Μονοήμερη συμμετοχή (πριν από 31 Ιανουαρίου) 70 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.

Αντίτιμο Συνεδρίου, μετά τις 31 Ιανουαρίου

 • Κανονικό αντίτιμο συνεδρίου (μετά από 31 Ιανουαρίου) 250 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.
 • Για Φοιτητές ή Άνεργους (μετά από 31 Ιανουαρίου)*180 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.
 • Μονοήμερη συμμετοχή (μετά από 31 Ιανουαρίου) 80 Euros: Περιλαμβάνει το αντίτιμο συμμετοχής για ολόκληρο το συνέδριο καθώς και υλικό.

* Για Φοιτητές και Άνεργους Συμμετέχοντες απαιτείται αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τις τρέχουσες σπουδές τους ή της κατάστασης ανεργίας στην οποία έχουν περιέλθει.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την εγγραφή σας στο συνέδριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Focusing (ΕΚF) στο focusinghellas@yahoo.com

Στη συνέχεια, χρειάζεται να κάνετε κράτηση δωματίου, χωριστά, στο Ξενοδοχείο Pappas, το οποίο έχει προσφέρει πολύ ευνοϊκές τιμές για όσους συμμετέχουν στο συνέδριο.
Η τιμή που δίνεται παρακάτω καλύπτει τη διαμονή για όλες, και τις 4 νύχτες του συνεδρίου.
[Παρακαλώ σημειώστε: Το κόστος διαμονής στο Ξενοδοχείο Pappas είναι ειδική προσφορά η οποία δόθηκε για το συνέδριό μας και αποτελεί μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία. Εάν επιθυμείτε να μείνετε λιγότερες από τις τέσσερις νύχτες του συνεδρίου τότε θα ισχύσουν οι συνηθισμένες τιμές για το ξενοδοχείο, αυτές που μπορούν να αναζητηθούν μέσω ιστοσελίδων για κρατήσεις ξενοδοχείων (π.χ. Booking.com). Επιπλέον νύχτες μπορεί επίσης να χρεωθούν με τις συνηθισμένες τιμές του ξενοδοχείου. Για τις περιπτώσεις αυτές, θα χρειαστεί να κάνετε τις κρατήσεις άμεσα εσείς με το ξενοδοχείο.]

Μονόκλινο Δωμάτιο 180 Euros για κάθε άτομο
Δίκλινο Δωμάτιο 132 Euros για κάθε άτομο
Τρίκλινο Δωμάτιο 120 Euros για κάθε άτομο
Το κόστος περιλαμβάνει διαμονή, πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, και βραδινό.

Η τιμή για τα διαλείμματα για τσάι/καφέ είναι 16 Euros επιπλέον για ολόκληρο το συνέδριο.
(δηλ. αυτό είναι επιπλέον του κόστους διαμονής που αναφέρθηκε παραπάνω, και οφείλεται να πληρωθεί κατά την άφιξη στο Ξενοδοχείο ή με τον τρόπο που θα συμφωνηθεί με το Ξενοδοχείο).

Για να κάνετε κράτηση στο Ξενοδοχείο χρειάζεται να τους στείλετε email στο info@hotelpappas.gr και να δηλώσετε:

 • Το όνομά σας
 • Το όνομα του συνεδρίου (‘First European Focusing Conference’)
 • Το αν επιθυμείτε να μείνετε σε μονόκλινο/ δίκλινο/ ή τρίκλινο δωμάτιο
 • Τα ονόματα και τον αριθμό των ατόμων που θα μείνουν στο δωμάτιο
 • • Το κόστος για το δωμάτιο για τις 4 νύχτες του συνεδρίου (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) (χρειάζεται να κανονίσετε τη διαμονή σας για λιγότερες ή περισσότερες νύχτες, άμεσα με το Ξενοδοχείο)

Στη συνέχεια το Ξενοδοχείο θα σας καθοδηγήσει στην περαιτέρω διαδικασία για την κράτηση του δωματίου.

Σημαντικό: Παρακαλούμε ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε τη ‘φόρμα επικοινωνίας’ της ιστοσελίδας του Ξενοδοχείου και ΜΗΝ ακολουθήσετε το κουμπί ‘Book now!’. Αυτά δεν βρίσκονται σε λειτουργία και δεν χρειάζονται για τη διαδικασία κράτησης δωματίων. Η ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου Pappas είναι www.hotelpappas.gr

(Οι τιμές ‘Πρώιμης Εγγραφής’ καθώς και η πολιτική ακυρώσεων ισχύουν για την εγγραφή που θα διαχειριστεί το Ελληνικό Κέντρο Focusing. Η ΕΕF (EFA) και το Ελληνικό Κέντρο Focusing δεν ευθύνονται για το ξενοδοχείο και τις δικές του πολιτικές ή διαδικασίες.)

Αυτό το συνέδριο είναι ένα συνέδριο ‘μη κερδοσκοπικό’ και έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε τα κόστη όσο το δυνατόν χαμηλότερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αποτελεί ένα γεγονός προσιτό και συμμετοχικό.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε το σύνδεσμο: https://efa2018.weebly.com/register.html για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στο Ξενοδοχείο παρακαλούμε ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://efa2018.weebly.com/venue.html

Πρόσκληση για υποβολή Παρουσιάσεων και Εργαστηρίων

Αρκετοί πρωτοπόροι θεραπευτές και επαγγελματίες του χώρου έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα παρευρεθούν στο συνέδριο, συμπεριλαμβανομένου του Campbell Purton του οποίου το βιβλίο Προσωποκεντρική Θεραπεία: Η Focusing-βιωματική Προσέγγιση (Person-Centred Therapy: The Focusing-Oriented Approach) έχει πρόσφατα εκδοθεί στην Ελληνική γλώσσα.

Προσκαλούμε εσάς τους συμμετέχοντες να υποβάλετε τις παρουσιάσεις σας, να μοιραστείτε τις εμπειρίες, τις πρακτικές, τις ελπίδες και τις ιδέες σας. Σας καλούμε να υποβάλετε τις περιλήψεις σας όσο το δυνατόν νωρίτερα ή έως το τέλος της 28ης Φεβρουαρίου 2018. Οι περιλήψεις μπορούν να γίνονται δεκτές ακόμα και μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2018, εάν ακόμα υπάρχει χρονικό περιθώριο στο χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου.

Για την υποβολή περιλήψεων, παρακαλώ επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://efa2018.weebly.com/call-for.html

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους το Μάιο!

Όψεις του Focusing

Η Οργανωτική Ομάδα
Τοπική Επιτροπή
Patricia Foster (Ελλάδα/Ηνωμένο Βασίλειο), Άννα Καραλή (Ελλάδα)
Νίκος Κυπριωτάκης (Ελλάδα)
Δημήτρης πορτοκάλης (Ελλάδα), Παύλος Ζαρογιάννης (Ελλάδα)

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Hejo Feuerstein (Γερμανία), Maria Emanuela Galanti (MEG) (Ιταλία)
Judy Moore (Ηνωμένο Βασίλειο), Edit Selmeczi (Ουγγαρία)

μια  εκδήλωση της ΕΕF (EFA)


Picture

European Focusing Association (EFA)

web: efa-focusing.eu   e-mail: efa@efa-focusing.eu

Back To Top
X
X