skip to Main Content

Πως μπορεί να μας βοηθήσει το Focusing

Το Focusing μπορεί να μας διδάξει πώς :

  • να έλθουμε σε επαφή με βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής μας και έτσι να γνωρίσουμε τί πραγματικά αισθανόμαστε και τι πραγματικά θέλουμε.
  • να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε όπως αληθινά είναι.
  • ν' αποκτήσουμε, ή και να βελτιώσουμε, τη σχέση μας με το σώμα μας.
  • να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις, μ' εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την κρίση μας και την αξιολογική μας ικανότητα.
  • να μετατρέψουμε την αυτοκριτική και την ασάφεια των "μηνυμάτων" μας, όσον αφορά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, σε ισχυρούς συμμάχους.
  • να βιώσουμε ηρεμία, δυναμισμό και απόλαυση της ζωής

Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με την θεραπεία μας και έτσι αυξήσει την αποτελεσματικότητά της

Τηλ. +30 210 6459459 - e-mail: focusinghellas@yahoo.com - User:
Κύπρος – Εκπαίδευση στη βιωματική τεχνική του “FOCUSING”

Κύπρος – Εκπαίδευση στη βιωματική τεχνική του “FOCUSING”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ „FOCUSING“

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΣΠΨΣ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Focusing διοργανώνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην βιωματική τεχνική του Focusing.

Το Focusing (‘διαδικασία εστίασης’) αναπτύχθηκε από τον Eugene GENDLIN που ήταν συνοδοιπόρος του Carl Rogers. Η προσέγγιση και η τεχνική της βασίζονται στην πεποίθηση, πως το σώμα μας ενέχει υπόρρητα την δική του γνώση και ευφυΐα. Μας διδάσκει συνεπώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σ’ αυτήν ακριβώς την σωματική γνώση, βασιζόμενοι στις αρχές της προσωποκεντρικής προσέγγισης, δηλαδή με μία ‘παρουσία’ που αποπνέει σεβασμό, ενσυναίσθηση, αποδοχή και αυθεντικότητα, μακριά δηλαδή από ερμηνείες και κριτική. Μέσα από συγκεκριμένα βήματα μαθαίνουμε να ακολουθούμε μια βιωματική διαδικασία επικέντρωσης στο σώμα, με στόχο την αποκωδικοποίηση των πληροφοριών και νοημάτων που αυτό φέρει αναφορικά με ένα θέμα, ένα πρόβλημα ή με μια κατάσταση που ζούμε.

Σε ποιους απευθύνεται:

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί, συμπληρωματικά και ενισχυτικά στο ήδη υπάρχον πλαίσιο της εργασίας τους), καθώς και σε επαγγελματίες από το χώρο της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων, καλλιτεχνών, κ.λπ. Δηλαδή απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την Focusing-βιωματική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, τη βιωματική εκπαίδευση, τη διαμεσολάβηση, την διαπροσωπική επικοινωνία και τη διευκόλυνση ομάδων, τη διαχείριση του άγχους κ.λπ. αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Πιστοποίηση:

Το πιστοποιητικό ως «Focusing –συνοδός» χορηγείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Focusing της Νέας Υόρκης (TIFI) μετά από την προτροπή και συναίνεση του Ελληνικού Κέντρου Focusing (EAPTI, PCE, WAPCEPC, ΕΕΨΕ).

Διάρκεια εκπαίδευσης:

Η βασική εκπαίδευση αποτελείται από 8 Σαββατοκύριακα (*)(**) και περιλαμβάνει 2 επίπεδα που οδηγούν στην πιστοποίηση ως «Focusing-συνοδός».

Το κάθε επίπεδο ολοκληρώνεται σε 4 επιμέρους Σαββατοκύριακα. Το πρώτο επίπεδο στοχεύει στην εκμάθησή του Focusing ως εστιαζόμενος (βασικές δεξιότητες), ενώ το δεύτερο στην εκμάθησή του Focusing ως συνοδός (ανάπτυξη και εμβάθυνση της διαδικασίας).

(*) Η συμμετοχή και το πιστοποιητικό του εισαγωγικού σεμιναρίου που έλαβε χώρα στις 29 Οκτ. 2015 αναγνωρίζεται

(**) Στους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν παρακολουθήσει το πρώτο εκπαιδευτικό Σαββατοκύριακο δίνεται η δυνατότητα αναπλήρωσης: το εισαγωγικό σεμινάριο θα είναι μονοήμερο (27.10.2017) που θα ακολουθείται άμεσα με διήμερο (28 και 29 10.2017 ), δηλ . συνολικά 3 συνεχόμενες μέρες.

Έναρξη εκπαίδευσης:

  • 27/28/29 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδεύτρια:

Σοφία Παπουτσή

Κοινωνική Λειτουργός, ΜΑ στην Κοινωνιολογία και την Συμβουλευτική,
Κάτοχος ECP, Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Ψυχοθεραπεύτρια,
Focusing Εκπαιδεύτρια

Κόστος εκπαίδευσης:

Κάθε διήμερο σεμινάριο κοστίζει €120,- (το τριήμερο €180)

Η θέση συμμετοχής εξασφαλίζεται με μία πρώτη και μοναδική προκαταβολή μέσω τραπεζιτικού εμβάσματος στον λογαριασμό του ΚΣΠΨΣ

IBAN : CY06002001950000357011300818 SWIFT (BIC) : BCYPCY2N

μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017 !!

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ !!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Λάμπρος Σταύρου (Ψυχοθεραπευτής) 00357 99 699733 / therapeia@gmail.com

Ράνια Μιχαηλίδη (Ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος του ΚΣΠΨΠΣ) 00357 99016331/ raniamichaelidies@yahoo.com

Φωτεινή Δημητρίου-Ιπσμίλλερ (Ψυχοθεραπεύτρια, Eπόπτρια) 00357 96714401/ photinidemetriou@hotmail.com

Back To Top
X
X