skip to Main Content

Πως μπορεί να μας βοηθήσει το Focusing

Το Focusing μπορεί να μας διδάξει πώς :

  • να έλθουμε σε επαφή με βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής μας και έτσι να γνωρίσουμε τί πραγματικά αισθανόμαστε και τι πραγματικά θέλουμε.
  • να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε όπως αληθινά είναι.
  • ν' αποκτήσουμε, ή και να βελτιώσουμε, τη σχέση μας με το σώμα μας.
  • να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις, μ' εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την κρίση μας και την αξιολογική μας ικανότητα.
  • να μετατρέψουμε την αυτοκριτική και την ασάφεια των "μηνυμάτων" μας, όσον αφορά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, σε ισχυρούς συμμάχους.
  • να βιώσουμε ηρεμία, δυναμισμό και απόλαυση της ζωής

Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με την θεραπεία μας και έτσι αυξήσει την αποτελεσματικότητά της

Τηλ. +30 210 6459459 - e-mail: focusinghellas@yahoo.com - User:
Εργαστήριο στους Σωματικούς Χάρτες – Dr. Atsmatout Perlstein, KOL-BE

Εργαστήριο στους Σωματικούς Χάρτες – Dr. Atsmatout Perlstein, KOL-BE

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το εργαστήριο της Δρ. Atsmaout Perlstein (Ισραήλ) στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Focusing με Παιδιά (26-30 Οκτωβρίου 2016, Αθήνα (Μάτι)).

Περισσότερα: 9ο Συνέδριο Focusing και Παιδιά

Σ’αυτό θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και διευκολυντική εργασία με Σωματικούς Χάρτες (Body Maps), την οποία προτείνει η Δρ. Atsmaout (συνεχίζοντας το έργο της Bart Santen για παιδιά και εφήβους με τραύμα) και την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πχ. στη θεραπευτική διαδικασία παιδιών με τραύμα ή για να εμπλουτίσετε την θεραπευτική σας εργασία μέσω Τέχνης (Art Therapy) ή Focusing (Focusing-Oriented Art Therapy, FOAT).

Συστήνουμε επίσης ανεπιφύλακτα το εργαστήριο αυτό, όχι μονάχα σε όσους ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, αλλά και σε όσους ασχολούνται και εργάζονται με την Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy), με χρόνιους πόνους και, γενικότερα, με προβλήματα που σχετίζονται με την εσωτερική (και εσωτερικευμένη) εικόνα του σώματος (πχ. διατροφικές διαταραχές, μετατραυματικό στρες, απεξάρτηση από ουσίες, κλπ.).

Dr. Atsmaout Perlstein, International Focusing Conference, Cambridge, 2016 (Photograph by Nikos Kypriotakis)

Dr. Atsmaout Perlstein, International Focusing Conference, Cambridge, 2016 (Photograph by Nikos Kypriotakis)

Workshop/Εργαστήριο

‘KOL-BE: Μια μεταμορφωτική ανθρώπινη φιγούρα για Focusing και Θεραπεία’

Το KOL-BE είναι μια ανθρώπινη φιγούρα χωρίς φύλο η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας προβολικός καθρέπτης, στον οποίο μπορούμε να απεικονήσουμε και να επεξεργαστούμε την πλούσια εσωτερική μας ζωή, όπως αυτή μπορεί να αναπαρασταθεί από τις βιωμένες μας αισθήσεις σχετικά με δύσκολες ή και με θετικές καταστάσεις της ζωής μας ή εμπειρίες μας. Είναι ένα απλό, αλλά ταυτόχρονα ισχυρό εργαλείο που διευκολύνει την ασφαλή και φιλική αλληλεπίδραση ανάμεσα στο πρόσωπο που εστιάζει (Focuser, δηλ. αυτός που κάνει Focusing) και στις μη λεκτικές αισθήσεις του σώματός του. Το υπόρρητο (implicit) και το άγνωστο γίνεται σαφής και ρητή (explicit) οπτική διαδικασία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες και τις υφές αντικειμένων και χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν τις βιωμένες αισθήσεις επάνω στην επιφάνεια της ανθρώπινης φιγούρας ‘KOL-BE’. Ο εστιαζόμενος βιώνει νέα βήματα και κινήσεις, καθώς αυτά ή αυτές είναι ακόμα σε εξέλιξη. Βρίσκει την κατάλληλη απόσταση για να μπορέσει να “περιέξει” συγκινήσεις και συναισθήματα που τον κατακλύζουν και αναπτύσσει αυτο-ενσυναίσθηση και συμπόνια. Το εργαστήριο είναι βιωματικό και οι συμμετέχοντες θα μάθουν να διευκολύνουν τη διαδικασία τους χρησιμοποιώντας ένα KOL-BE εγχειρίδιο. Θα παρουσιαστούν διαφορετικές θεραπευτικές περιπτώσεις.

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί παράλληλα μια εισαγωγή σε μελλοντική εκπαίδευση για τους Σωματικούς Χάρτες την οποία προγραμματίζει το Ελληνικό Κέντρο Focusing.

Dr. Atsmaout Perlstein

Dr. Atsmaout Perlstein

Επαγγελματικό Πορτραίτο
Η Δρ. Atsmaout Perlstein είναι Focusing συντονίστρια η οποία εισήγαγε το Focusing στο Ισραήλ το 2000.

Είναι κλινική ψυχολόγος με ειδίκευση στην Focusing-βιωματική Ψυχοθεραπεία (FOT) εδώ και 30 χρόνια και εργάζεται με παιδιά, ζευγάρια και οικογένειες.

Δίνει διαλέξεις και εισηγείται εργαστήρια για ψυχολόγους, επαγγελματίες στο χώρο της κοινωνικής εργασίας και εκπαιδευτικούς και χρησιμοποιεί το KOL-BE από το 2011 για να διευκολύνει τη θεραπευτική διαδικασία. Το KOL-BE έχει παρουσιαστεί στο Ισραήλ, καθώς και σε διεθνή συνέδρια.

Back To Top
X
X